UNICEF Supplies and Logistics: Warehouse Operations

Photo of UNICEF warehouses

The conference will include a visit to the UNICEF Supply Division Warehouse in Copenhagen, the largest facility of its kind. For information about the UNICEF Supply Division, partnerships, procurement and supply management systems, etc., visit https://www.unicef.org/supply/index_about.html.

The Copenhagen Warehouse as part of UNICEF's integrated supply operation. The new, automated Supply Division Warehouse covers over 20,000 square meters – the equivalent of three football pitches – and is equipped with the latest technology. The storage area alone is 8 stories high and could contain 6,000 20 foot containers. It has a storage capacity of 36,000 pallets. In addition to housing over 850 different UNICEF supply items, space is loaned to the Office of the High Commissioner for Refugees (UNHCR) for stockpiling their emergency items. The warehouse has a 'Good Distribution Practice' license to store and distribute pharmaceutical products.

* Scheduled visit below subject to change. Group visits are limited to 40 people. All participants registered for a tour will be given a colored card at registration on Day 1 corresponding to their group for the Warehouse tour.

Warehouse Tour Schedule

*A 5th tour group may be added to the schedule - check the website for details

Wednesday, June 7

TOUR 1: 12:45 – 14:45 (2 groups of 20)

12:45 – 13:00 Bus to Campus 2 *Meet outside the UN City Front entrance where you passed through security to enter
13:15 – 14:00 Group A – Tour (45 min)
14:00 – 14:30 Group A – WH presentation (30 min) – guide to escort participants to the bus
13:15 – 13:45 Group B – WH Presentation (30 min)
13:45 – 14:30 Group B – Tour (45 min) – guide to escort participants to the bus
14:30 – 14:45 Bus to Campus 1

 

Thursday, June 8

EXTRA ADDED TOUR: 9:00 – 11:00 (1 group of 20)

9:00 – 9:15 Bus to Campus 2 *Meet outside the UN City Front entrance where you passed through security to enter
9:30 – 10:15 Group A – Tour (45 min)
10:15 – 10:45 Group A – WH presentation (30 min) – guide to escort participants to the bus
10:45 – 11:00 Bus to Campus 1

 

TOUR 2: 11:00 – 13:00 (2 groups of 20)

11:00 – 11:15 Bus to Campus 2 *Meet outside the UN City Front entrance where you passed through security to enter
11:30 – 12:15 Group A – Tour (45 min)
12:15 – 12:45 Group A – WH presentation (30 min) – guide to escort participants to the bus
11:30 – 12:00 Group B – WH Presentation (30 min)
12:00 – 12:45 Group B – Tour (45 min) – guide to escort participants to the bus
12:45 – 13:00 Bus to Campus 1

 

Friday, June 9

TOUR 3: 9:30 – 11:30 (2 groups of 20)

9:30 – 9:45 Bus to Campus 2 *Meet outside the UN City Front entrance where you passed through security to enter
10:00 – 10:45 Group A – Tour (45 min)
10:45 – 11:15 Group A – WH presentation (30 min) – guide to escort participants to the bus
10:00 – 10:30 Group B – WH Presentation (30 min)
10:30 – 11:15 Group B – Tour (45 min) – guide to escort participants to the bus
11:15 – 11:30 Bus to Campus 1

 

TOUR 4: 11:00 – 13:00 (2 groups of 20)

11:00 – 11:15 Bus to Campus 2 *Meet outside the UN City Front entrance where you passed through security to enter
11:30 – 12:15 Group A – Tour (45 min)
12:15 – 12:45 Group A – WH presentation (30 min) – guide to escort participants to the bus
11:30 – 12:00 Group B – WH Presentation (30 min)
12:00 – 12:45 Group B – Tour (45 min) – guide to escort participants to the bus
12:45 – 13:00 Bus to Campus 1

Conference Sponsors

Conference Sponsors

Conference Organizers and Partners

Starts In...

Previous Conferences

2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |

About the Conference Series

The Health & Humanitarian Conference series is organized each year by the Center for Health & Humanitarian Systems (CHHS) at Georgia Tech in partnership with INSEAD, MIT, and Northeastern University, with generous support from corporate and other organizational sponsors.

Stay Connected on:

Contact

For general information about the conference, including registration, please use our contact form or the below:

  • humlogconf (@) gatech.edu
  • 755 Ferst Drive, Atlanta, GA 30332